11:37 25.07.2019

Прокуратура Києва оголосила підозру двом працівникам психлікарні, які сприяли втечам підозрюваного в убивстві

2 хв читати
Прокуратура Києва оголосила підозру двом працівникам психлікарні, які сприяли втечам підозрюваного в убивстві

Прокурори Київської місцевої прокуратури №2 оголосили підозру двом працівникам Київської міської психоневрологічної лікарні №3, які сприяли систематичним втечам із медичного закладу, підозрюваного в убивстві мотоцикліста у травні 2017 року в Києві.

"Під час досудового слідства встановлено, що підозрюваний, якого за рішенням суду помістили до Київської психоневрологічної лікарні №3, усвідомлюючи, що йому заборонено залишати територію спеціалізованого лікувального закладу, схилив лікаря-психіатра і в. о. старшої медсестри сприяти йому в здійсненні систематичних втеч із лікувального закладу", - повідомляє в четвер прес-служба столичної прокуратури.

Згідно з домовленостями, ці медпрацівники в обумовлений час відчиняли підозрюваному двері відділення і не повідомляли про факти його втечі правоохоронним органам.

З’ясовано, що з лютого по травень 2019 року за сприяння медперсоналу підозрюваний 11 разів залишав лікарню, повертаючись тільки на ніч.

"У ході чергової втечі, яка сталася 14.05.2019, правоохоронці затримали підозрюваного в одному з ТЦ Васильківського району Київської області під час перегляду фільму в кінотеатрі. В ході обшуку в палаті підозрюваного виявили алкоголь, мобільні телефони та наркотичні речовини", - йдеться в повідомленні.

24 липня за результатами розслідування лікарю-психіатру та в. о. старшої медсестри повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ст.394 КК України (пособництво у втечі зі спеціалізованого лікувального закладу) і ч.3 ст. 382 КК України (умисне невиконання ухвал суду, що набрали законної сили, що заподіяло істотну шкоду державним та громадським інтересам).

У свою чергу втікачеві оголошено про підозру за ст. 394 (втеча зі спеціалізованого лікувального закладу, вчинена повторно), ч.4 ст.27, ч.3 ст.382 (підбурювання до умисного невиконання ухвал суду, що набрали законної сили, що заподіяло істотну шкоду державним та громадським інтересам) і ч. 1 ст.309 КК України (незаконне придбання і зберігання наркотичних засобів без мети збуту).

"За клопотанням прокуратури щодо втікача було проведено судово-психіатричну експертизу, згідно з якою він є осудним і не потребує лікування", - додали у відомстві.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Як повідомлялося, 24 травня 2017 року на Харківському шосе в Києві кількома пострілами з вогнепальної зброї був смертельно поранений мотоцикліст. Чоловікові, якого затримали за підозрою в скоєнні цього злочину, суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак надалі, на підставі результатів судово-психіатричної експертизи, суд змінив йому запобіжний захід на поміщення до психіатричного закладу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА