12:45 26.07.2019

Брати Клички подали до суду позов на телеканал "1+1" про захист честі і гідності

2 хв читати
Брати Клички подали до суду позов на телеканал "1+1" про захист честі і гідності

Мер Києва Віталій Кличко та його брат, екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко подали позов на телеканал "1+1" і мають намір захищати в суді свою честь і гідність.

"Жодного дня не минає, щоб один із найрейтинговіших каналів не згадав недобрим словом київського мера. Брехня, маніпуляції, відверто сфабрикована інформація. Я вже говорив, що захищатиму свою честь і гідність у суді. Я і мій брат подали позов до суду на канал "1+1", який поливає нас брудом. На мені вирішили не зупинятися і вже дісталися до мого брата Володимира", - сказав Віталій Кличко на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

При цьому мер Києва наголосив, що "про наступ на свободу слова тут не йдеться".

Він зазначив, що керівник цього телеканалу є не лише представником політичної сили, а "його ще називають ключовим претендентом на голову Київської міської державної адміністрації". "Так ось: мені все одно на різних претендентів, їхні амбіції, але очорняти свою репутацію я не дозволю. Я багато на неї працював, і захищатимуся законними методами", - сказав Кличко.

За його словами, проти нього розгорнуто широку кампанію з дискредитації: "Це та інформація про якісь надумані провадження проти мене, які, до речі, ініціюють соратники Януковича".

Кличко навів декілька прикладів маніпуляцій, зокрема спотворення інформації про вартість нового пішохідно-велосипедного мосту в центрі Києва і про будівництво Шулявського шляхопроводу.

Як повідомлялося, кандидат у народні депутати за списком "Слуги народу", гендиректор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко відмовився коментувати інформацію про можливість його призначення на посаду голови Київської міської державної адміністрації.

Кличко, у свою чергу, заявив про готовність оголосити дострокові вибори міського голови української столиці. "Якщо хтось має бажання, багато чуток зараз, що пан Ткаченко або ще хтось - багато прізвищ зараз, - якщо є таке бажання управляти містом Києвом, немає питань. Давайте: йдемо на вибори", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА