08:03 30.07.2019

Конгресмени закликали Трампа перейти до другого раунду санкцій проти РФ через інцидент в Солсбері

2 хв читати
Конгресмени закликали Трампа перейти до другого раунду санкцій проти РФ через інцидент в Солсбері

У комітеті Палати представників США у закордонних справах закликають президента США Дональда Трампа перейти до другого етапу санкцій проти РФ за інцидент із застосуванням нервово-паралітичної речовини "Новічок" в британському Солсбері, повідомляє в понеділок Bloomberg.

"Ми закликаємо вас негайно вжити заходів, щоб притягнути Росію до відповідальності за грубе застосування хімічної зброї в Європі", - йдеться в спільному листі голови комітету, демократа Еліота Енгеля та старшого республіканця в цьому комітеті Майкла Маккола.

Лист датований 25 липня 2019 року, проте повідомляється про нього в понеділок.

У ньому конгресмени заявляють про свою стурбованість тим, що санкції проти Росії не були введені так, як того вимагає американське законодавство. Вони зазначають, що з моменту атаки пройшло більше року, а другий раунд санкцій проти Росії так і не був введений.

На початку березня 2018 року в британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Колишній британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці звинувачення.

Згодом держдеп США прийняв рішення про введення 27 серпня в дію проти РФ першого пакету санкцій, пов'язаних зі "справою Скрипаля". Санкції вводилися відповідно до закону США про контроль над хімічною та біологічною зброєю і про заборону її військового застосування від 1991 року і указом тодішнього президента США Білла Клінтона 12851 від 1994 року.

Відповідно до закону, санкції вводять в два етапи. Другий етап санкцій повинен застосовуватися, якщо протягом трьох місяців Росія не надасть, на думку адміністрації США, "надійних запевнень" про відмову від використання хімічної і біологічної зброї і не буде готова допустити на свої хімічні об'єкти інспекторів ООН.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА