12:01 09.08.2019

Підрозділи об'єднаних сил не причетні до обстрілів у Горлівці 5 серпня - українська сторона СЦКК

2 хв читати
Підрозділи об'єднаних сил не причетні до обстрілів у Горлівці 5 серпня - українська сторона СЦКК

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації сторін (СЦКК) спростовує інформацію Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про обстріли 5 серпня нібито з боку позицій об'єднаних сил, що призвели до пошкодження житлових об'єктів і будівлі школи в окупованій Горлівці.

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що підрозділи об'єднаних сил до цих обстрілів не причетні. Детально вивчивши відстані, профіль, тактико-технічні характеристики зазначеного озброєння, стверджуємо, що характеристика форми рельєфу цієї місцевості є закритим профілем та виключає будь-яку можливість ураження зазначених об'єктів", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook у п'ятницю.

Крім того, за даними української сторони СЦКК, бойовики не здійснювали обстрілу підрозділів об'єднаних сил у зазначений день і у зазначеному напрямку, так само українські військові не відкривали вогню у відповідь. "Варто також зазначити, що запит на введення режиму "тиша" від СММ ОБСЄ не надходив", - йдеться в повідомленні.

За даними української сторони СЦКК, у звіті СММ ОБСЄ від 8 серпня було оприлюднено інформацію про пошкодження житлових об'єктів і будівлі школи в окупованій Горлівці. Зокрема, ввечері, 5 серпня, було пошкоджено будівлю школи, цього самого дня спостерігачі зафіксували незначні пошкодження трьох житлових будинків. За оцінкою спостерігачів, пошкодження утворилися внаслідок вогню з великокаліберного кулемета з нібито північно-західного напрямку.

"Українські захисники надалі дотримуються сталого режиму припинення вогню та виконують бойові завдання у рамках чинного законодавства", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА