20:06 14.08.2019

Кличко свідчив в НАБУ у справі про можливу пропозицію хабара в $ 20 млн Богдану

2 хв читати
Кличко свідчив в НАБУ у справі про можливу пропозицію хабара в $ 20 млн Богдану

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) дав свідчення в кримінальному провадженні, відкритому за його зверненням щодо можливої пропозиції деякими особами хабара в $ 20 млн керівнику Офісу президента України Андрію Богдану.

"Сьогодні свідчив в НАБУ в кримінальному провадженні, яке відкрили за моїм зверненням. Стосується воно публічної заяви керівника Офісу президента Андрія Богдана про нібито пропозиції йому якимись особами хабара в 20 млн дол. Нібито від мого імені", - написав Кличко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у середу.

Він підкреслив, що подібні висловлювання керівника Офісу президента підлягають перевірці в рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних злочинів.

"Дивує одне: чому пан Богдан, юрист за фахом, не звернувся одразу до правоохоронних органів, а вийшов з "яскравими" заявами на прес-конференцію? Я, як і все суспільство, хочемо знати: якщо таке трапилося насправді, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією? Прізвища, суми, умови і чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Інакше заява Андрія Богдана є брехливою і наклепницькою", - написав мер Києва.

Кличко висловив надію, що НАБУ розслідує опубліковану інформацію і "суспільство дізнається правду".

Як повідомлялося, Офіс президента України звернувся до Кабінету міністрів з проханням внести подання на звільнення голови КМДА Кличка.

Зі свого боку, Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці і відсторонення його з посади голови КМДА, такими, що суперечать законодавству і додав, що має намір відстоювати чинний порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він підкреслив, що поділ посад і введення в столиці "двовладдя" є антиконституційним.

30 липня Богдан на прес-конференції заявив, що до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" Києва і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл, але при цьому не робити кроків щодо зміни глави КМДА. При цьому Богдан сказав, що не був готовий до такої зустрічі, і йому не вдалося зафіксувати розмову.

1 серпня мер Києва Віталій Кличко звернувся до НАБУ з проханням відкрити кримінальне провадження за заявою Андрія Богдана стосовно пропозиції йому деякими особами хабара.

І 5 серпня НАБУ повідомило, що детективи почали розслідування за фактами, викладеними в заяві мера Кличка щодо можливого вчинення кримінального корупційного правопорушення з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА