15:08 16.08.2019

Кучма обговорив із главою СММ ОБСЄ недотримання режиму тиші на Донбасі та підготовку до наступного засідання ТКГ

2 хв читати
Кучма обговорив із главою СММ ОБСЄ недотримання режиму тиші на Донбасі та підготовку до наступного засідання ТКГ

Питання безпеки буде одним із головних на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України (ТКГ), запланованому на середу, 21 серпня, повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За її словами, Кучма обговорив з головою СММ ОБСЄ Яшаром Халіті Чевіком (Yaşar Halit Çevik), який також є координатором підгрупи з безпеки ТКГ, перебіг виконання Мінських домовленостей і підготовку до наступного засідання ТКГ у Мінську.

"Питання безпеки на цій зустрічі будуть серед головних. Особливу увагу приділено недотриманню режиму тиші з боку НЗФ ОРДЛО, насамперед трагічним інцидентам, унаслідок яких загинули українські військові", - написала Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Також, за її словами, сторони обговорили процес підготовки до ремонту моста в смт. Станиця Луганська Луганської області біля контрольного пункту в'їзду-виїзду через лінію обмеження. "Сторони наголосили на важливості відновлення цього переходу", - повідомила Оліфер.

З 00:01 21 липня вздовж усієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій і Луганській областях було встановлено "режим тиші", який передбачає обопільне припинення ведення вогню з усіх видів озброєння. Вже до кінця місяця бойовики здійснили 19 обстрілів - по одному 23, 27 і 28 липня, до чого внаслідок обстрілу 27 липня дістав поранення український військовослужбовець, три - 29 липня, два - 30 липня і 11 обстрілів - 31 липня. Збройні сили України дотримувалися усталеного режиму тиші. В наступні дні обстріли повторювалися щодня, від двох до 12 на день.

Від початку перемир'я в районі ООС загинули семеро військовослужбовців, четверо з них - 6 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА