07:58 21.08.2019

Трамп готовий бути посередником між Індією і Пакистаном у врегулюванні проблеми Джамму і Кашміру

2 хв читати
Трамп готовий бути посередником між Індією і Пакистаном у врегулюванні проблеми Джамму і Кашміру

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність виступити посередником між Індією і Пакистаном у врегулюванні ситуації навколо індійського штату Джамму і Кашмір.

"Я зроблю все можливе для того, щоб стати посередником", - сказав Трамп журналістам в Білому домі у вівторок.

"Джамму і Кашмір - складне місце. У вас є індуїсти, і у вас є мусульмани, я б не сказав, що вони добре ладнають", - прокоментував президент США ситуацію в індійському штаті.

Трамп також сказав, що підніме питання про ситуацію в Джамму і Кашмірі на вихідних з прем'єр-міністром Індії Нарендра Моді, якого США неодноразово закликали послабити напруженість у контрольованому Індією регіоні.

Напередодні повідомлялося, що Трамп обговорив телефоном з Моді і прем'єр-міністром Пакистану Імраном Ханом ситуацію в регіоні.

На початку серпня керівництво Індії скасувало особливий статус штату і ввело на цій території прямий контроль з боку Делі. До штату тоді ж направили близько 10 тис. військовослужбовців для підтримки порядку.

У відповідь пакистанський уряд розпорядився перевести дипломатичні відносини з Індією на більш низький рівень і призупинити двосторонню торгівлю з цією країною.

Зі свого боку Моді заявив, що перепідпорядкування індійського штату Джамму і Кашмір центральному уряду в Делі дозволить покінчити з тероризмом на цій території. Він нагадав, що "за останні три десятиліття в регіоні загинули 42 тис. людей".

Індійський штат Джамму і Кашмір знаходиться в області Кашмір - ця територія, населена мусульманською більшістю, розділена між Індією і Пакистаном. З часу здобуття незалежності двома країнами в 1947 році врегулювання в цьому районі залишається основною проблемою в їх відносинах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА