18:24 22.08.2019

Судове засідання у "газовій справі" Онищенка перенесено на 3 жовтня

2 хв читати
Судове засідання у "газовій справі" Онищенка перенесено на 3 жовтня

Судове засідання з розгляду обвинувального акта в "газовій справі" за обвинуваченням народного депутата України Олександра Онищенка та його фінансового директора Олени Павленко в четвер не відбулося, наступне засідання призначено на 3 жовтня, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"22 серпня в Солом’янському районному суді Києва не відбулося судове засідання з розгляду обвинувального акта в так званій газовій справі за обвинуваченням народного депутата України Олександра Онищенка та його фінансового директора Олени Павленко. Зважаючи на неявку представника цивільного позивача колегія суддів вирішила перенести розгляд справи", - йдеться в повідомленні САП на сторінці у Facebook.

Розгляд обвинувального акта заплановано на 3 жовтня.

Як повідомлялося, досудове розслідування факту розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", внаслідок чого державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, детективи НАБУ розпочали в грудні 2015 року. Слідство встановлено ймовірну причетність до скоєння злочинів 27 осіб.

Вісім підозрюваних визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості. Розслідування ролі ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти стосовно них направлено до суду. Кілька підозрюваних, зокрема нардеп Онищенко, перебувають у розшуку.

У лютому 2019 року прокурори САП затвердили і направили до суду обвинувальний акт у "газовій справі" стосовно Онищенка та його фінансового директора.

Правоохоронні органи України підозрюють Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування". Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА