16:05 30.08.2019

Через неявку адвокатів підготовче засідання суду у справі Штепи знову перенесли

2 хв читати
Через неявку адвокатів підготовче засідання суду у справі Штепи знову перенесли

Орджонікідзевський райсуд Харкова у п'ятницю знову не зміг продовжити підготовче засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинувачуваної в сепаратизмі.

"Сьогодні знову засідання не відбулося. Його перенесли у зв'язку з відсутністю двох адвокатів обвинувачуваної", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання призначено на 22 жовтня.

Як повідомлялося, починаючи з 12 червня 2018 року суд неодноразово переносив продовження підготовчого засідання.

6 березня 2018 року апеляційний суд Харківської області вирішив направити матеріали справи стосовно Штепи на розгляд до Орджонікідзевського райсуду міста. Розгляд справи стосовно Штепи від самого початку мав розпочатися вп'яте.

1 червня 2018 року колегія Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи задовольнила клопотання захисника екс-мера Слов'янська Олександра Тананакіна про відвід головуючого судді Вікторії Попової, члена колегії Олени Саркісян та запасного судді Олени Бугери.

До цього справу направляли на розгляд до Червонозаводського, Комінтернівського, Ленінського та Жовтневого районних судів Харкова, проте через відводи та самовідводи членів колегії суддів жоден із них так і не зміг ухвалити вирок. У деяких судах не вдалося навіть провести підготовче засідання.

Штепу заарештували 13 липня 2014 року. Їй інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 р. колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності. У мотивувальній частині рішення суд посилався на те, що злочини, інкриміновані Штепі, були вчинені на території м. Слов’янська (Донецька область), тобто не у рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську, і якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування термінів розгляду справи. ВССУ ухвалив рішення про розгляд справи стосовно Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА