11:55 31.08.2019

В УСР повідомили про закриття "справи І.Калєтніка", нове призначення Матіоса та внесення Луценком змін до ЄРДР

2 хв читати
В УСР повідомили про закриття "справи І.Калєтніка", нове призначення Матіоса та внесення Луценком змін до ЄРДР

В Управління спеціальних розслідувань (УСР) Генпрокуратури 30 серпня надійшов наказ генпрокурора Юрія Луценка, яким головний військовий прокурор Анатолій Матіос призначений куруючим заступником за роботою УСР.

Як повідомляється на сторінці УСР у соцмережі "Фейсбук", з'ясувалося, що 29 серпня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) дані у 20 кримінальних провадженнях і змінив орган досудового розслідування, забравши їх у слідчих УСР.

В УСР стверджують, що за кількома провадженнями слідчі вже готували підозри.

"Ну, і вишенькою на торті став наказ Луценка, який надійшов до УСР також 20.08.2019, яким головного військового прокурора Матіоса А. В., за наявності у нього реального конфлікту інтересів, визначено куруючим заступником за роботою УСР. Щоб розуміти і контролювати інші кримінальні провадження, які ще залишилися у слідчих", - наголошується в повідомленні.

Крім того, УСР повідомило про те, що заступник генпрокурора Сергій Кізь прийняв рішення про закриття провадження щодо колишнього першого заступника Верховної Ради Ігоря Калєтніка у зв'язку з відсутністю складу злочину в його діях.

В УСР наголосили, що йдеться про кримінальне провадження за підозрою деяких високопоставлених чиновників і народних депутатів в організації та голосуванні незаконним способом за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

За інформацією ЗМІ, у травні 2019 року адвокат Ірина Залюбовська повідомила, що Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру скасувати розшук І.Калєтніка. "Суд встановив незаконність дій Генеральної прокуратури України і вкотре визнав, що кримінальне провадження за так званими законами 16 січня є політичним переслідуванням", - заявила Залюбовська.

Як повідомлялося, Верховна Рада 29 серпня 2019 року звільнила Луценка з посади генпрокурора і призначила на цю посаду Руслана Рябошапку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА