18:47 09.09.2019

Навчання "Rapid Trident-2019" відбудуться 13-28 вересня за участі "ЛитПолУкрбригу"

2 хв читати
Навчання "Rapid Trident-2019" відбудуться 13-28 вересня за участі "ЛитПолУкрбригу"

Багатонаціональні навчання "Rapid Trident-2019" відбудуться з 13 до 28 вересня у Львівській області, крім України і США, згоду на участь дали ще дев'ять країн.

Як повідомляється на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook, навчання відбудуться в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. У них візьмуть участь понад 3600 військовослужбовців та 600 одиниць техніки.

Крім підрозділів України та США, згоду на участь у навчаннях відправили оборонні відомства Великої Британії, Канади, Грузії, Литви, Туреччини, Молдови, Болгарії, Польщі та Румунії. У "Rapid Trident-2019" також візьмуть участь військовослужбовці багатонаціональної складової бригади "ЛитПолУкрбриг" імені великого гетьмана Костянтина Острозького.

Найчисленніший військовий контингент - від ЗСУ. Будуть задіяні військовослужбовці 10-ї гірничо-штурмової бригади оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ, Національна гвардія України та окремі підрозділи інших силових структур держави.

Від американської сторони у навчаннях, зокрема, братиме участь рота "Дельта".

За сценарієм, українські військові та підрозділи країн-партнерів вчитимуться протидіяти збройній агресії в умовах гібридної війни. Військовослужбовці відпрацюють низку завдань бойового, логістичного та гуманітарного характеру. Ще один аспект нинішнього навчання - оцінювання певних підрозділів ЗСУ в рамках Програми перевірки та зворотного зв'язку Концепції оперативних можливостей НАТО.

"Rapid Trident-2019" - наймасштабніші спільні сухопутні навчання підрозділів ЗСУ, інших військових формувань України та військових підрозділів іноземних держав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА