06:59 10.09.2019

Американська розвідка в 2017 році вивезла з Росії свого найціннішого агента

2 хв читати
Американська розвідка в 2017 році вивезла з Росії свого найціннішого агента

У 2017 році Центральне розвідувальне управління США було змушене вивезти з Росії агента, що мав доступ в Кремль і цінну інформацію, повідомив телеканал CNN з посиланням на джерела з адміністрації президента Трампа.

Цей агент, чиє ім'я не розкривається, "вважався джерелом вищого рівня в межах Кремля, вищих інфраструктурах національної безпеки", повідомляє телеканал.

За даними джерел CNN, "шпигун мав доступ до Путіна і зміг навіть надавати зображення документів зі столу російського лідера". При цьому він працював на ЦРУ протягом 10 років.

Виведення агента було обумовлене побоюваннями його викриття, оскільки Трамп і його оточення занадто відкрито і необережно поводилися з отриманою від агента інформацією.

Рішенню про виведення агента з Росії сприяло також те, що в ЗМІ з'явилися повідомлення про існування у ЦРУ джерела цінної інформації, близького до російського керівництва.

У відповідь на прохання прокоментувати інформацію, директор ЦРУ зі зв'язків з громадськістю Бріттані Браммел, сказала CNN: "Повідомлення CNN про те, що ЦРУ приймає рішення про життя або смерті, засновані на чомусь іншому, крім об'єктивного аналізу ..., є просто хибним. Припущення, про те, що необережне поводження президента з найбільш чутливою розвідувальною інформацією в країні, до якої він має доступ щодня, призвело до передбачуваної операції з виведення агента, є неточним".

Прес-секретар держсекретаря Майк Помпео відмовився від коментарів. Прес-секретар Білого дому Стефані Грішем сказала: "Репортаж CNN не тільки хибний, він може наразити на небезпеку життя людей".

Водночас, телеканал NBC, посилаючись на свої джерела, повідомив, що вказаний в повідомленні CNN російський шпигун відкрито проживає в районі Вашингтона під своїм ім'ям, але знаходиться під охороною американського уряду.

NBC зазначило в своєму повідомленні, що знає ім'я цієї людини, однак не називає його і приховує інші деталі "на прохання офіційних осіб США, які говорять, що розголошення такої інформації може поставити під загрозу його життя".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА