08:23 11.09.2019

Адміністрація США розглядає десять кандидатів на заміну Болтона

3 хв читати
Адміністрація США розглядає десять кандидатів на заміну Болтона

Адміністрація президента США розглядає кандидатури десяти людей на заміну Джона Болтона на посаді радника президента з нацбезпеки, повідомляє CNN з посиланням на декілька джерел.

За інформацією телеканалу, серед можливих претендентів на посаду радника з нацбезпеки спецпредставник США з Ірану Браян Хук.

За словами одного обізнаного джерела, Хук зацікавлений у цій роботі. Інший співрозмовник телеканалу зазначив, що недавно Хук подорожував зі старшим радником Трампа і його зятем Джаредом Кушнером на Близький Схід. Крім того, до нього добре ставляться в Білому домі, додав він.

Інший кандидат на посаду - Ріккі Водделл, генерал-майор у запасі армії США, який протягом 2017-2018 років служив заступником радника президента з нацбезпеки.

Ще одним претендентом на пост, за словами джерел телеканалу, є спецпредставник США з питань КНДР Стівен Біган.

Співрозмовники зазначили, що Біган має хороші відносини з главою Держдепу Майком Помпео і, як відомо, справив враження на Трампа під час їхніх розмов про Північну Корею.

Серед кандидатів також Роб Блер - радник з нацбезпеки виконуючого обов'язки начальника штабу Міка Малвані і Кіт Келлог - радник з нацбезпеки віце-президента Майка Пенса.

Крім того, розглядаються кандидатури посла США в Німеччині - Річарда Гренелла і посла США в Нідерландах - Піта Хукстра.

За даними джерел телеканалу, в адміністрації згадуються імена полковника армії США у відставці Дугласа Макгрегора і колишнього начальника штабу Болтона - Фредеріка Флейца.

Останнім обговорюваним кандидатом на посаду є відставний генерал Джек Кін, який неофіційно консультував президента з питань національної безпеки, зокрема, щодо переговорів з талібами.

Однак, на думку одного з джерел телеканалу, Кін, ймовірно, відмовиться від цієї роботи, якщо йому її запропонують.

Тим часом, співрозмовники телеканалу попередили, що, з огляду на непередбачуваний характер Трампа, він може вибрати кандидата, чиє ім'я наразі не обговорюється.

Раніше у вівторок Трамп повідомив про звільнення Болтона. "Я проінформував Джона Болтона минулого вечора, що Білий дім більше не потребує його послуг", - написав Трамп у Твіттері.

"Я попросив Джона, щоб він подав у відставку, прохання він подав мені цього ранку", - додав президент.

Трамп зазначив, що був не згоден з багатьма ідеями, висунутими Болтоном. Водночас, президент подякував йому за виконану роботу.

Рішення відправити Болтона у відставку продиктовано, головним чином, підготовкою до майбутніх у 2020 році президентських виборів, вважає директор Інституту США і Канади РАН Валерій Гарбузов.

"Треба мати на увазі, що на носі президентські вибори, і президенти, які домагаються переобрання, частенько роблять перетрушування своєї адміністрації, звільняючи її від найбільш одіозних радикальних елементів, щоб адміністрація виглядала більш центристською. Вважаю, це одна з причин, з якої Болтон припав не до двору в адміністрації Трампа", - сказав Гарбузов у вівторок "Інтерфаксу".

Виконувати обов'язки радника президента США з нацбезпеки буде Чарльз Каппермен, повідомляють американські ЗМІ з посиланням на Білий дім.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА