07:04 12.09.2019

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Естонії, Франції, Австрії, Нідерландів і Великої Британії

2 хв читати
Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Естонії, Франції, Австрії, Нідерландів і Великої Британії

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав: Естонської Республіки - Каймо Кууска, Французької Республіки - Етьєна де Понсена, Республіки Австрія - Гернота Пфандлера, Королівства Нідерландів - Йоганнеса Германна Адріануса де Мола, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії - Мелінди Сіммонс, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час бесіди з послом Естонії Каймо Кууском був відзначений активний політичний діалог між двома країнами. Зеленський подякував Естонії за прийняте рішення про невизнання російських паспортів, які незаконно видаються громадянам України в Донбасі.

"Я хочу подякувати вам, уряду і президенту за те, що Естонія жорстко відреагувала на паспортизацію з боку Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях", - сказав він.

Глава держави висловив сподівання на активізацію торговельно-економічної та інвестиційної співпраці з Естонією. Був також відзначений значний потенціал для співробітництва в сферах діджиталізації і е-урядування.

Під час розмови з послом Австрії Гернотом Пфандлером Зеленський подякував за незмінну підтримку Австрією суверенітету і територіальної цілісності України, а також практичну допомогу нашій державі у подоланні наслідків російської агресії.

"Я також хотів би подякувати Австрії за потужну санкційну політику щодо Росії", - сказав президент України.

Також Зеленський подякував Австрії за допомогу в реабілітації дітей учасників АТО.

"Я знаю, що близько 500 дітей учасників АТО отримали від вашої країни реабілітаційну допомогу", - сказав він.

Співрозмовники погодилися з необхідністю активізації політичного і економічного діалогу між Україною та Австрією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА