08:28 12.09.2019

Адміністрація Трампа розглядає призначення Помпео на пост радника з нацбезпеки

2 хв читати
Адміністрація Трампа розглядає призначення Помпео на пост радника з нацбезпеки

Чиновники адміністрації президента обговорюють можливість заміни радника президента з нацбезпеки Джона Болтона, який пішов у відставку, його головним суперником, державним секретарем Майком Помпео, повідомляє CNN.

Відповідно до розглянутого сценарію, головний дипломат країни візьме на себе роль радника з національної безпеки і, таким чином, виконуватиме обидві роботи, заявив телеканалу високопоставлений чиновник адміністрації і ще одне обізнане джерело.

Якщо подібне рішення буде прийняте, то Помпео стане другою людиною в історії США після Генрі Кіссінджера, який протягом двох років був радником з нацбезпеки президента Річарда Ніксона і держсекретарем.

Як зазначили джерела телеканалу, поки неясно, наскільки серйозно президент США Дональд Трамп розглядає цю можливість. За словами одного зі співрозмовників, Помпео надав президенту список інших претендентів на посаду.

У середу, коли Трампа запитали про кандидатів на заміну Болтона, він відповів: "У мене є п'ятеро людей, які дуже цього хочуть (...). П'ятеро людей, яких я вважаю дуже висококваліфікованими, хорошими людьми".

Тим часом, як пояснює телеканалу джерело, близьке до Білого дому, поки Помпео залишається головним радником президента з питань зовнішньої політики.

"Він буде виступати як радник з національної безпеки, принаймні, найближчим часом", - зазначив співрозмовник.

"Трамп задоволений цим", - додав він.

Тим часом, якщо Трамп все-таки вирішить зберегти позицію радника з нацбезпеки як самостійну, то, за даними джерел телеканалу, найбільш ймовірними претендентами на пост є спецпредставник США з Ірану Браян Хук і спецпредставник США з КНДР Стівен Біган.

Увечері 10 вересня Трамп повідомив про звільнення Болтона. "Я проінформував Джона Болтона минулого вечора, що Білий дім більше не потребує його послуг", - написав Трамп в Twitter.

Трамп зазначив, що не погоджувався з багатьма ідеями, які висував Болтон. У той же Водночас президент подякував йому за виконану роботу.

Виконувати обов'язки радника президента США з нацбезпеки буде Чарльз Каппермен, повідомили американські ЗМІ з посиланням на Білий дім.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА