19:46 17.09.2019

У Раді пропонують створити ТСК для перевірки законності зміни власників українських інформаційних телеканалів

2 хв читати
У Раді пропонують створити ТСК для перевірки законності зміни власників українських інформаційних телеканалів

Народні депутати з фракцій "Слуга народу" та "Голос" ініціювали створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради для розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів і забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

Проект постанови про створення ТСК зареєстрували народні депутати Ольга Василевська-Смаглюк ("Слуга народу") та Олександра Устінова ("Голос").

Станом на вечір вівторка тексту документа, а також супровідних матеріалів на сайті парламенту немає.

Як повідомлялося, в червні 2019 року нардеп Тарас Козак (у нинішньому скликанні ВР входить до фракції "Опозиційна платформа - За життя"), який на той момент уже володів телеканалами "112.Україна" та NewsOne, оголосив про те, що став власником телевізійних мовників телеканалу ZIK - компаній "Міст ТБ" і "ТРК "Нові комунікації". Він також заявив про створення медіахолдингу "Новини".

Про купівлю телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41,98 млн грн Козак відзвітував 2 жовтня минулого року.

Про купівлю дев’яти компаній групи "112.Україна", оцінивши їхню вартість на дату придбання в 72,87 млн грн, Козак відзвітував 14 грудня 2018 року. Йдеться про купівлю ТОВ "Аріадна ТВ" (оцінено в 14,71 млн грн), "Новий формат ТВ" (11,49 млн грн), "ТВ Вибір" (8,11 млн грн), "Телерадіокомпанія "112-ТВ" (14,36 млн грн), "Лідер ТВ" (10,4 млн грн), "Партнер ТВ" (8,37 млн грн.), "Сей.ТВ Системз" (2,38 млн грн), "Інформаційне агентство "112.юей" (2,97 млн грн) і "Інформаційне агентство "112-Україна" (0,1 млн грн).

9 липня 2019 року заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук після позапланового засідання регулятора повідомила про плани Нацради звернутися до Антимонопольного комітету України щодо законності концентрації низки телемовників, що утворилася в процесі купівлі Козаком "112 Україна", NewsOne та ZIK.

Водночас Фещук заявила, що у регулятора немає доказів зв'язку телеканалів "112.Україна", NewsOne та ZIK із главою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком.

При цьому вона повідомила, що Нацрада співпрацює з Антимонопольним комітетом України щодо встановлення зв'язку між кінцевими бенефіціарними власниками телеканалів "112.Україна", NewsOne та ZIK.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

Членство в НАТО є життєво важливим для української державності - Порошенко

У Броварах Київської області прогримів вибух, попередньо, постраждало двоє людей

ПРИЛІТ У ПЕРЕДМІСТІ ХАРКОВА - ТЕРЕХОВ

У ХАРКОВІ БУЛО ЧУТИ ВИБУХ - МЕР ТЕРЕХОВ

Армія РФ за добу завдала семи ракетних і 74 авіаційних ударів, обстріляла понад 120 населених пунктів України

У Німеччині обговорюють залучення ППО НАТО для захисту неба над західними областями України

За добу відбулося 108 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 28 атак ворога, на авдіївському - понад 20

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА