14:03 24.09.2019

Суд визначив, що справа екс-нардепів Єфремова, Стояна та Гордієнка не підсудна ВАКС

2 хв читати
Суд визначив, що справа екс-нардепів Єфремова, Стояна та Гордієнка не підсудна ВАКС

Судді під час підготовчого судового засідання в кримінальному провадженні, обвинуваченими в якому є екс-керівник фракції від Партії регіонів Олександр Єфремов, а також колишній народній депутат цієї самої фракції Олександр Стоян і від Комуністичної партії України Сергій Гордієнко визначили, що ця справа не підсудна Вищому антикорупційному суду (ВАКС).

"Колегія суддів дійшла висновку, що кримінальне провадження не належить до предметної підсудності Вищого антикорупційного суду", - сказав суддя ВАКС, зачитуючи рішення у вівторок.

З огляду на це до Апеляційної палати ВАКС буде зроблено подання для ухвалення рішення про направлення справи до іншого суду. Водночас за рішенням апеляційної інстанції справу може бути знову повернено до ВАКС.

Це рішення було ухвалено у зв'язку з тим, що 22 вересня набули чинності зміни до Кримінального процесуального кодексу України, якими було розмежовано підсудність щодо кримінальних проваджень за корупційними злочинами між місцевими судами та ВАКС.

У вівторок уранці розпочалося підготовче засідання у справі екс-нардепів Єфремова, Стояна та Гордієнка. Під час засідання захист підсудних заявив, що це провадження не є підсудним ВАКС. У свою чергу прокурори висловили впевненість, що справа може і має розглядатися у ВАКС.

Після заслуховування аргументів сторін суд пішов до нарадчої кімнати, після чого заявив про безпідставність доводів прокурорів та оголосив рішення.

Захист підсудних за результатами підготовчого засідання був задоволений рішенням суду.

Екс-керівника фракції Партії регіонів обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 ККУ - зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, ч. 5 ст. 27 ККУ – співучасть у злочині (пособництво), а також - ч. 2 ст. 366 ККУ - службове підроблення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (підроблення офіційних документів). Співучасників кримінального провадження – екс-нардепів від Партії регіонів та Компартії України – обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК.

21 листопада 2015 року Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухвалення "диктаторських законів" на початку 2014 року стосовно Єфремова, Стояна, Гордієнка. Екс-нардепів підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 статті 366 (службове підроблення) КК України".

30 листопада 2015 року Печерський районний суд м. Києва повернув прокуратурі обвинувальний акт стосовно Єфремова, Стояна та Гордієнка у справі про голосування за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року. Відповідне рішення ухвалила колегія з трьох суддів, мотивувавши тим, що обвинувальний акт не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА