07:54 04.10.2019

Трамп відкликав екс-посла США в Україні після скарг на неї свого адвоката Джуліані

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп відкликав колишнього посла США в Україні Мері Йованович на тлі скарг цієї весни його прихильників, зокрема особистого адвоката Руді Джуліані на те, що вона перешкоджає спробам переконати Київ провести розслідування стосовно колишнього віце-президента від демократів Джо Байдена, повідомляє Wall Street Journal.

Особистий адвокат Трампа Джуліані повідомив виданню, що Йованович проявляла упередженість щодо президента США в приватних бесідах і перешкоджала тому, щоб змусити Україну провести розслідування щодо Байдена і його сина Хантера.

Крім того, газета повідомляє, що Джуліані передав держсекретарю США Майку Помпео дев’ятисторінковий документ, датований 28 березня, що містив графік ділових зустрічей Байдена в Україну.

У документі також стверджувалося, що Йованович "дуже близька" до колишнього віце-президента.

Зазначається, що хоча від'їзд Йованович в травні з України Держдеп США підніс як "запланований", проте її перебування на посту посла було на три місяці коротшим за звичайний трирічний термін.

Як повідомляли американські ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб в середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи можна оголосити імпічмент Трампу.

До Конгресу для дачі пояснень викликали представника з України Курта Волкера, який, як стало відомо ЗМІ в п'ятницю, подав у відставку, колишнього посла США в країні Мері Йованович, заступника помічника держсекретаря Джорджа Кента, постпреда США при ЄС Гордона Сондленда і радника Держдепу Ульріха Брехбуля.

У четвер Трамп прямо закликав Україну і Китай почати розслідування щодо діяльності колишнього віце-президента США Джо Байдена і його компаній.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА