20:14 06.10.2019

МВС Іраку повідомило про загибель 104 людей під час протестів

2 хв читати
МВС Іраку повідомило про загибель 104 людей під час протестів

За тиждень антиурядових виступів в Іраку жертвами заворушень стали 104 людини, понад 6 тис. отримали поранення, повідомляє агентство Reuters з посиланням на дані, які навів прес-секретар МВС Іраку генерал-майор Саад Маан.

За словами останнього, бунтівники підпалили 51 будівлю та вісім відділень політичних партій. Як зазначив Маан, серед співробітників правоохоронних органів також є втрати - загинули вісім силовиків.

Представник МВС спростував заяви про те, що в ході заворушень влада відкривала вогонь на поразку. Також він заявив, що поліція і спецслужби не мають жодного стосунку до нападів на багдадські редакції місцевих і міжнародних ЗМІ.

Заворушення в Багдаді та інших містах Іраку почалися з демонстрацій з економічними вимогами, повідомляє Guardian. Люди скаржилися на нездатність влади вирішити проблему безробіття і корупцію на місцях. Однак за тиждень акції протесту переросли в погроми, а економічні гасла змінили вимоги відставки уряду. Влада стала застосовувати проти демонстрантів сльозогінний газ, проте це тільки розлютило присутніх. Як зазначає Guardian, деякі з них заявили, що не бояться куль поліцейських, тому що готові загинути як мученики.

Влада спочатку заявляла, що йдеться про провокації, а десятки загиблих від куль пояснювали невідомими снайперами на дахах. Однак виявити тих, хто стріляв, вони не змогли. Людей на вулицях підтримали і деякі депутати парламенту. Так, на їх бік встали представники блоку колишнього шиїтського польового командира Муктади Ас-Садра, який вимагав відставки чинного уряду.

Прем'єр-міністр Іраку Адель Абдул Махді, реагуючи на те, що трапилося, в суботу запропонував план реформ, який складається з 17 пунктів. Серед них надання субсидій на придбання житла для знедолених, допомога для безробітних, знижки на оренду житла для непрацевлаштованої молоді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА