18:12 10.10.2019

В Українському домі планується реставрація і зміна концепції діяльності інституту

2 хв читати
В Українському домі планується реставрація і зміна концепції діяльності інституту

У Національному центрі "Український дім" планується реставрація та зміна концепції діяльності інституту.

"Наш головний проект на сьогодні – це створення дієвого і функціонального Національного центру. На жаль, на сьогодні Український дім не виконував своєї функції національного центру", - сказала журналістам директор Національного центру "Український дім" Ольга Вієру в четвер у Києві.

У зв'язку з чим вона зазначила, що, окрім реставрації будівлі, передбачається зміна підходів до його діяльності.

"Сама назва "Український дім" передбачає презентацію всього українського, ідеї українства, як представити сьогодні країну українським продуктом. Це різноманітні художні проекти в різних сферах, які можуть бути славою України", - додала директор.

Серед іншого планується проведення проектів, які стимулюватимуть ту чи ту сферу: фестивалі, виставки, конкурси.

"Можливо Українському дому треба навіть запропонувати місце для таких провідних інституцій у сфері культури. Можливо, тут було б органічно розмістити "Український культурний фонд", Український інститут або інші інституції, які могли б створити такий консультативний центр і збирати тут професійну спільноту", - припустила директор.

Вона наголосила, що центр орієнтований на дуже широке партнерство.

Тут існує інвестиційний проект на 700 млн грн. Наприклад, ціна ремонту виключно опорної стіни становить 10 млн грн. Ця дуже дорога будівля, в чому її проблема", - додала Вієру.

Вона зазначила, що одним із завдань найближчим часом буде питання підвищення енергозбереження будівлі, хоч це і складно з низки причин.

"Якщо ми зробимо конкурс ідей, то, думаю, ми знайдемо рішення", - вважає керівник центру.

Вієру зазначила, що наразі Український дім є малоприбутковим, а коштів вистачає лише на мінімальне утримання та виплату зарплат персоналу.

На утримання центру влітку потрібно близько 1,2 млн грн, а взимку - 1,5 млн грн.

Реставрація будівлі розпочнеться цього року, але директор сподівається, що на 2020 рік буде передбачено більше коштів на розвиток Українського дому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА