07:47 13.10.2019

У Бельгії відкрили пам'ятник Анні Ярославні

2 хв читати
У Бельгії відкрили пам'ятник Анні Ярославні

В одному з найдавніших міст Бельгії відкрили пам'ятник королеві Франції Анні Ярославні, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"В одному з найстаріших міст Бельгії, місті Арлон урочисто відкрили бронзову скульптуру Анни Ярославни - королеви Франції і дочки Великого Князя Київського Ярослава Мудрого. Пам'ятник подарований громадою Києва в рамках проекту "Шлях Королеви", який передбачає встановлення пам'ятників Анні Київській в ключових містах Європи на шляху до Франції", - йдеться в повідомленні.

У відкритті пам'ятника взяла участь київська делегація на чолі з директором департаменту культури Діаною Поповою, посла України в Бельгії Миколи Точицького, мера Арлона Вінсана Магнуса, а також міського керівництва і громади.

"Від імені київського міського голови Віталія Кличка хочу висловити величезну подяку керівництву Арлона за те, що ви здійснили нашу велику мрію. Постать Анни Київської є неординарною для всієї історії Європи. Але для нас, українців, вона залишилася маленькою дівчинкою. Саме такий її образ ми хотіли подарувати місту Арлон. Маленька Анна тримає в дитячих долоньках і притискає до серця Реймське Євангеліє. Хотіла б, щоб цей пам'ятник свідчив про те, що ми маємо велике європейське минуле і прагнемо увійти в європейське майбутнє", - сказала Попова.

Як наголошується, пам'ятник встановили біля церкви святого Доната, розташованої на високому пагорбі Кніпшен.

"Саме в цій частині пагорба в 11-16 століттях був розташований замок Арлонського графства. Ймовірно, що саме тут гостювала Анна Київська в 11 столітті, коли здійснювала свою подорож до Франції. Враження і приязнь, що народилися у Анни від перебування в графстві, дозволили їй багато років по тому довірливо розділити регентство при юному королеві Франції Філіппі I з графом Фландрії легендарним Бодуеном V. Саме Арлон є передостаннім місцем на шляху до Франції", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА