08:39 28.10.2019

У Киргизії колишнього високопосадовця доставили в суд за обвинуваченням у корупції

2 хв читати
У Киргизії колишнього високопосадовця доставили в суд за обвинуваченням у корупції

Колишнього прем'єр-міністра Киргизії Сапара Ісакова, обвинуваченого в корупції при модернізації бішкекської ТЕЦ, примусово доставили в суд, повідомив в понеділок "Інтерфаксу" його адвокат Замір Жоошев.

"Сапар Ісаков незадоволений рішенням судді розпочати допит обвинувачених без допиту експертів, які робили висновки щодо завданих збитків у $ 111 млн. Він відмовився виходити з камери СІЗО", - сказав Жоошев.

За словами адвоката, минулого четверга суддя винесла рішення про примусовий привід на засідання Ісакова та двох свідків, але доставили тільки екс-прем'єра республіки.

"Сьогодні на виконання постанови суду про примусовий привід шляхом застосування сили Сапара Ісакова доставили. Це завдання виконали співробітники Державного комітету національної безпеки (ДКНБ), незважаючи на те, що за законодавством примусовий привід реалізується судовими приставами, а вони не мають доступу до камер СІЗО" , - зазначив адвокат.

Він додав, що обвинувачені на знак протесту не братимуть участі в процесі і не вийдуть з приміщення конвою.

"Після надання зізнавань свідків, обвинувачені готові дати свідчення. Насильно вивести їх з камери безпосередньо в суді не можна", - сказав Жоошев.

Ісаков є фігурантом справи про корупцію при модернізації ТЕЦ Бішкека. Справа була порушена в січні 2018 року і стосується китайського кредиту  розміром $ 386 млн, спрямованого на модернізацію теплоелектроцентралі киргизької столиці.

Крім Ісакова за підозрою в корупції в межах справи затримані екс-прем'єр Киргизії Жанторо Сатибалдієв, а також колишній міністр енергетики Осмонбек Артикбаев, інші колишні високопосадовці. Їх звинувачують у завданні збитків державі розміром $ 111 млн при укладанні контракту з китайською компанією.

15 серпня військова прокуратура Киргизії обвинуватила в корупції при модернізації столичної електроцентралі також колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва, заарештованого 8 серпня.

Ісаков входив до близького оточення Атамбаєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА