20:05 28.10.2019

На дачі у кілера, який влаштував перестрілку в Харкові, знайдено один із найбільших арсеналів зброї

2 хв читати
На дачі у кілера, який влаштував перестрілку в Харкові, знайдено один із найбільших арсеналів зброї

Під час обшуку на дачі Олексія Тітова, який влаштував у п'ятницю перестрілку в Харкові на вул. Клочківській, правоохоронці знайшли та вилучили один із найбільших арсеналів зброї та боєприпасів, знайдених в області останнім часом.

"Можна сказати, що один із найбільших (арсеналів - ІФ). Розміщувався у дачному будинку недобудованому", - сказав начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Валерій Сокуренко.

За його словами, у Тітова на дачі в с. Руській Лозовій, зокрема, було виявлено та вилучено 130 підствольних гранат типу ВОГ-25, 15 корпусів ручних гранат РГД-5, 27 корпусів ручних гранат Ф-1, два корпуси ручних гранат РГО, три тротилові шашки по 200 гр., дві тротилові шашки по 400 гр., два підствольних гранатомети ГП-25, сім РПГ-26, сім підривників, чотири електродетонатори, шість РПВ вогнеметів Джміль (яких немає на озброєнні української армії), а також предмети, схожі на автоматичну зброю з оптичним прицілом, кулемети й автомати Калашникова, пістолети Макарова, глушники, зброю без маркування, велику кількість набоїв тощо

Сокуренко розповів, що Олексій Тітов - уродженець Горлівки, в 2004 році був засуджений за умисне вбивство та незаконне зберігання вогнепальної зброї. У 2009 був звільнений з УДЗ і відтоді жив у Харкові.

За словами Сокуренка, всю знайдену у Тітова зброю буде перевірено на причетність до інших резонансних злочинів, зокрема вбивств бізнесмена Юрія Дімента, близького до міського голови Геннадія Кернеса, та Едуарда Аксельрода.

При цьому Сокуренко спростував інформацію про те, що ДНК-експертиза підтвердила причетність Тітова до вбивства Дімента. У свою чергу заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Чиж зазначив, що експертиза ДНК займає від трьох до 30 днів.

Як повідомлялося, в п'ятницю близько 12:05 у Харкові на вул. Клочківській сталася перестрілка, внаслідок якої було поранено колишнього "оплотівця" Георгія Ісакова та його "праву руку" Володимира Бороха ("Тайсон"). Борох помер у машині швидкої допомоги.

Того самого дня кілер Олексій Тітов підірвав себе гранатою, коли його намагалася затримати поліція.

28 жовтня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Валерій Сокуренко повідомив, що найбільш вірогідною версією є вбивство на замовлення, пов'язане з комерційною або кримінальною діяльністю постраждалих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА