11:09 29.10.2019

Аваков: Активісти-атошники в Золотому поки що не порушували закону

2 хв читати
Аваков: Активісти-атошники в Золотому поки що не порушували закону

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначає, що ветерани-добровольці АТО, котрі перебувають у Золотому, поки що не вчиняли дій, які порушують закон.

"Це громадяни України, які вирішили там перебувати, і вони там перебувають, нічого не порушуючи на цей момент часу. Жодних конфліктів немає, наскільки я знаю. Я вранці розмовляв", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Маріуполі перед початком інвестиційного форуму RE:THINK. Invest in Ukraine.

Аваков підтвердив, що в понеділок увечері в тому районі були обстріли.

"Заходила, як ми думаємо, диверсійно-розвідувальна група. Ми так думаємо: треба перевіряти цю інформацію. І було кілька кулеметних чи автоматних черг. Але не стільки по них (активіста-добровольцях - ІФ) стріляли, скільки загалом це було", - зазначив він.

Аваков наголосив, що в Золотому не можуть перебувати люди зі зброєю. "Я поділяю політику і реальний стан речей. У Золотому не можуть перебувати люди зі зброєю, є патріоти, які виконали вимоги і вивезли з цієї зони зброю. Десять тисяч осіб можуть прийти куди завгодно, і до Золотого, і до Маріуполя, і до Києва, якщо у нас у всіх мета одна - єдина вільна Україна. Звісно, ми остерігаємось провокацій", - додав міністр.

Крім того, міністр зазначив, що підрозділ спецпризначення НГУ "Азов" наразі перебуває на своїй базі біля Маріуполя, а за дії політичної партії "Національний корпус" відповідальність несуть керівники.

"Є військовий підрозділ спеціального призначення НГУ "Азов", який зараз перебуває на ротації в Урзуфі. А є політична партія "Національний корпус", яка не має стосунку до військового підрозділу. Я не підтримую хаос, я підтримую логіку", - сказав Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА