07:37 31.10.2019

Комітети Палати представників США в межах процедури імпічменту Трампа запросили Болтона дати свідчення

2 хв читати
Комітети Палати представників США в межах процедури імпічменту Трампа запросили Болтона дати свідчення

Комітети Палати представників США, які ведуть розслідування в межах процедури імпічменту президента США Дональда Трампа, в середу запросили колишнього радника з нацбезпеки Джона Болтона дати свідчення про контакти Трампа з Україною, повідомляє The Hill.

Як повідомило виданню обізнане джерело, очікується, що Болтон дасть свідчення перед Конгресом в закритому режимі 7 листопада.

Адвокат Болтона не відразу відповів на прохання прокоментувати, чи має намір його клієнт давати показання.

Представник комітету з розвідки Палати представників відмовився підтвердити, чи буде слухання колишнього радника з нацбезпеки проходити відповідно до графіка.

"Очевидно, що у нього є дуже важлива інформація, і ми хочемо, щоб він прийшов і дав свідчення", - заявив раніше голова комітету з розвідки Адам Шифф телеканалу ABC, назвавши Болтона "дуже важливим" свідком.

Він також зазначив, що голова розвідки вважає, що Білий дім буде прагнути заборонити екс-раднику з нацбезпеки давати свідчення.

Як повідомляли американські ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента США.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб в середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи можна оголосити імпічмент Трампу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА