13:28 03.11.2019

Журналіст Аркадій Бабченко залишив Україну

2 хв читати
Журналіст Аркадій Бабченко залишив Україну

Російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко повідомив, що залишив Україну.

"Якщо Україна обере "кандидата Х" — я зараз без персоналій, я про загальну тенденцію в країні — я наступного ж дня починаю запуск процесу "я звалюю". Рівно півроку тому написано... Я сказав. Я зробив", - написав Бабченко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у неділю.

Журналіст зазначив, що за останні півроку чимало українців в коментарях постійно запитували, коли ж він залишить Україну.

"Усі ці півроку у мене в коментарях захлиналися слиною - Бабченко, ми обрали президентом України (Володимира – ІФ) Зеленського, звалюй, як обіцяв. Ну, ось. Пацан сказав, пацан зробив. (Колишній заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій – ІФ) Портнов приїхав - Бабченко поїхав. Чим ви тепер незадоволені. Поміняли хулігана", - написав він.

Бабченко також додав, що "сидіти і роздумувати, почнеться чи не почнеться в рамках нової концепції" мир-дружба-жвачка "обмін екстрадиціями (з Росією - ІФ), у мене немає ніякого бажання".

У Росії Бабченко працював у "Новій газеті", був військовим кореспондентом. З 2017 року він проживав у Києві, з вересня 2017 року працював на кримсько-татарському каналі ATR.

Увечері 29 травня 2018 р. ЗМІ і влада України повідомили, що російського журналіста Бабченка, нібито застрелили на сходовій клітці його будинку в столиці України. Наступного дня глава СБУ Василь Грицак заявив, що інформація про "вбивство" Бабченка була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованою на запобігання замаху на журналіста, а сам Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Під час того ж брифінгу Грицак повідомив про затримання в Києві в середу організатора "вбивства" Бабченка, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому $15 тис. за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Організатором виявився виконавчий директор ТОВ "Українсько-німецьке спільне підприємство (УНСП) "Шмайсер" (Вишневе, Київська обл.) Борис Герман. Загалом організатор злочину готував усунення принаймні 30 осіб в Україні на замовлення російських спецслужб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА