12:42 06.11.2019

Норвегія та Велика Британія вилучили зі своїх каталогів російські навігаційні карти на води України - Криклій

2 хв читати
Норвегія та Велика Британія вилучили зі своїх каталогів російські навігаційні карти на води України - Криклій

Міжнародні гідрографічні організації PRIMAR (Норвегія) і IC-ENC (Велика Британія) вилучили зі своїх каталогів навігаційні карти Російської Федерації на води України, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на главу відомства Владислава Криклія.

Як зазначають у Мінінфраструктури, Росія незаконно реалізовувала морські електронні навігаційні карти на територію Україну, тим самим створюючи загрозу мореплавству в Чорному та Азовському морях.

"Регіональні центри електронних карт Міжнародної гідрографічної організації PRIMAR (Норвегія) та IC-ENC (Велика Британія) вилучають російські карти зі своїх каталогів задля гарантування безпеки судноплавства в Азовському та Чорному морях і дотримання та виконання резолюції Генасамблеї ООН А/Res/68/262", - наводить прес-служба слова міністра.

У свою чергу керівник Гідрографічної служби Великої Британії Тім Лоув у своєму листі зазначив, що Сполучене Королівство, а також інші партнери з Європейського Союзу не визнають незаконної анексії Криму Росією.

"Гідрографічна служба Сполученого Королівства (UKHO) є агенцією, що підпорядковується урядові Сполученого Королівства та дотримується політичного курсу, який ґрунтується на курсі ЄС щодо невизнання контролю Росії над Кримом. Курс ЄС передбачає, що держави-члени, міжнародні організації та спеціалізовані агенції не визнають жодної зміни статусу Криму або чорноморського портового міста Севастополь та утримуються від дій або відносин, які можуть тлумачитись як визнання", - наводить прес-служба Мінінфраструктури слова Лоува.

При цьому він запевнив, що політика його уряду залишиться незмінною після виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Як повідомлялося, Державна установа "Держгідрографія" Державної служби морського та річкового транспорту України виступила з ініціативою створити морський режимний район навколо анексованого півострова Крим, щоб заборонити заходження суден в усі порти півострова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА