08:54 22.11.2019

Святкування новорічно-різдвяних свят у Києві стартує 14 грудня

3 хв читати
Святкування новорічно-різдвяних свят у Києві стартує 14 грудня

На новорічні та різдвяні свята в Києві, які стартують 14 грудня, Софійська площа перетвориться на чарівний світ пригод Лускунчика, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"Офіційне святкування Нового року на Софійській і Контрактовій площах триватиме з 14 грудня до 19 січня. Святкові ялинки запалять для киян і гостей міста традиційно 19 грудня в 19.00, в день Святого Миколая", - повідомили на прес-брифінгу в КМДА в четвер з нагоди проведення культурно-мистецького проекту "Новий рік - 2020".

Тематикою Нового року на Софійській площі стала відома на весь світ різдвяна історія про Лускунчика.

Зокрема, 19 грудня о 17:00 святкування відкриватиме різдвяний парад, який пройде від Національної Опери України до Софійської площі. Після закінчення параду відбудеться офіційне засвічення ялинки.

За інформацією організаторів свят - компанії "Folk Ukraine", цього року ялинку прикрасять 750 іграшок у вигляді цукерок і 4 кілометри гірлянд теплого кольору. Навколо ялинки розгорнеться восьмикінечна зірка з яскравих гірлянд. Головні герої казки про Лускунчика "охоронятимуть" ялинку разом з українськими козаками.

На Софійській площі також облаштують чотири "королівства" - дитячих розваг, подарунків, лайків і смаку - між якими курсуватиме різдвяний експрес.

Директор Департаменту культури КМДА Діана Попова розповіла, що програма різдвяних свят буде насиченою. "Ми охопимо максимум локацій міста, щоб створити новорічну атмосферу всюди. У нас буде перший український новорічний парад, фестиваль китайських ліхтарів, каток, масштабне відкриття новорічної ялинки в центрі і всьому місті. Всі театри, кіно, музеї, бібліотеки, установи культури будуть задіяні в святкуванні", - зазначила чиновниця.

На Контрактовій площі облаштують різдвяне європейське містечко в українських традиціях: тематика цього року - Опішня або традиційне гончарство з розписом Полтавського краю. Стилізоване оформлення підтримають тематичною програмою. Крім того, тут відкриють резиденцію Святого Миколая і засвітять 19 грудня ялинку, прикрашену в етнічному опішнянському стилі.

У програмі святкування - хода звіздарів 7 січня, виконання масової коляди, встановлення Дідуха і народні гуляння; щедрування напередодні Святого Василя, виступ фольклорних колективів. Щодня там можна буде покататися на стріт-арт ковзанці, де працюватимуть інструктори та гірках.

За інформацією організатора проекту, відвідувачів чекають насичена концертна програма від відомих виконавців, креативні фото-зони, атракціони, численні фуд-корти, сувеніри, скульптури-гіганти, ілюмінація, гірки тощо.

Культурно-мистецький проект "Новий рік - 2020" підтриманий розпорядженням КМДА №1769.

З 14 грудня 2019 до 12 січня 2020-го зимові розваги будуть проходити на Софійській площі, Володимирському проїзді (від Михайлівської площі до перетину з вулицею Алли Тарасової), проїжджої частини Володимирського проїзду навпроти будинку № 5. А з 14 грудня 2019 до 19 січня 2020 - на Контрактовій площі, вулиці Петра Сагайдачного (від Контрактової площі до перетину з вулицею Андріївською).

Як повідомлялося, 21 листопада КМДА виділила на святкування Різдва і Нового Року в столиці понад 9 млн грн.

"На святкування новорічних та різдвяних свят буде використано понад 9 млн 350 тис. грн, з яких основними є витрати на квитки для всіх школярів міста Києва та для всіх соціально незахищених дітей", - сказала директор департаменту культури КМДА Діана Попова під час прес-конференції в Києві в четвер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА