07:51 23.11.2019

Труба зазначає, що в розслідуванні стосовно "прослуховування" в його кабінеті є прогрес, і сподівається, що будуть названі причетні

3 хв читати
Труба зазначає, що в розслідуванні стосовно "прослуховування" в його кабінеті є прогрес, і сподівається, що будуть названі причетні

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба зазначає, що в розслідуванні про прослуховування в його кабінеті є прогрес, і сподівається, що будуть результати і названо причетних.

"У цієї справі є прогрес, у цієї справи є особливості розслідування. Оскільки справи такої категорії в Україні ще не розслідувалися, і ніколи не було результату. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб суспільство почуло про виконавців, які здійснювали прослуховування в кабінеті директора (ДБР - ІФ), і після встановлення їхніх осіб обов'язково дати оцінку, чи було це законно, і в разі порушень з їх боку, притягнути до відповідальності", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі "Україна" в п'ятницю ввечері.

Труба вказав, що оприлюднені в телеграм-каналі "Трубу прорвало" 19 листопада записи були "до певної міри очікувані". "І я хочу, щоб звернули увагу на те, в який період часу ці записи були оприлюднені, хто саме перший їх оприлюднив і хто їх "розганяв". І це буде відповіддю на питання, для чого і кому вони потрібні", - підкреслив він.

При цьому Труба сказав, що "за шоу, яке відбувається із записами, не може нести ніякої відповідальності, шоу з записами - це не стиль роботи директора Державного бюро розслідувань".

"Я вважаю, що такі факти - це загроза незалежності правоохоронної системи. Оскільки у керівника нового правоохоронного органу протягом тривалого періоду часу, це був не тиждень, не місяць, а набагато більший період часу проводилися прослуховування", - зазначив він.

Труба заявив, що найближчим часом, можливо, до першої річниці роботи ДБР (27 листопада - ІФ) або до моменту продовження розгляду у Верховній Раді законопроекту про перезапуск ДБР "готуються чергові провокації і чергові викиди записів на телеграм-каналі".

Відповідаючи на питання про те, чи обговорює він розслідувані слідчими ДБР справи з Офісом президента України, Труба сказав, що з ОП відбуваються робочі наради, на яких присутні, крім директора ДБР, і інші керівники правоохоронних органів.

"Такі наради відбуваються у разі необхідності, але жодним чином ні на нарадах, ні телефоном, я ніколи не отримував жодних вказівок про направлення розслідувань або акцентів на якомусь кримінальному провадженні", - стверджує він.

Як повідомлялося, 19 листопада в телеграм-каналі "Трубу прорвало" були опубліковані аудіозаписи, на яких нібито директор ДБР Труба отримував вказівки від нібито генерального прокурора Руслана Рябошапки і нібито керівника Офісу президента України Андрія Богдана про припинення низки обшуків, а також нібито отримував завдання від президента України Володимира Зеленського про відкриття конкретних справ.

Сам Труба заявив, що оприлюднені аудіозаписи не відповідають дійсності і є провокацією.

20 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка допустив можливість розслідування публікації аудіозаписів в телеграм-каналі "Трубу прорвало" в рамках вже розслідуваного кримінального провадження за фактом прослуховування в кабінеті Труби.

Президент України Володимир Зеленський 20 листопада в Очакові сказав, що розбереться з цією ситуацією, коли вивчить питання.

21 вересня Труба повідомив, що в його робочому кабінеті виявлено апаратуру для прослуховування, за його словами, записи могли містити відомості про резонансні кримінальні провадження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА