10:48 25.11.2019

У Києві осквернили пам'ятник Шолом-Алейхему

1 хв читати

 Пам'ятник українському єврейському письменнику Шолом-Алейхему на Рогнідинській вулиці в центрі Києва неподалік центральної синагоги ім. Бродського було осквернено в ніч на понеділок: невідомий намалював червоною фарбою свастику на скульптурі.

"Чергова провокація навпроти нашої синагоги... сьогодні вранці", - написав головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок уранці, додавши до повідомлення фотографії оскверненого пам'ятника.

Пам'ятник Шолом-Алейхему в повний зріст був установлений на вул. Басейній у 1997 році, в 2001 році перенесений на вул. Рогнідинську, у 2005 пройшов реставрацію. Висота бронзової скульптури 2,5 м, вона встановлена на постаменті 0,8 м. Постамент стоїть на сходинках, на гранях яких зафіксовано прізвище письменника українською мовою та ідиш.

Шолом-Алейхем провів ранні роки на території нинішньої Київської області та в м. Лубни Полтавської області, жив у Києві в 1887-1890, 1893-1905 роках, пізніше емігрував до Львова, потім жив в Італії, Швейцарії та США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА