07:16 27.11.2019

Білий дім перекрили, а Конгрес США евакуювали через можливе порушення повітряного простору

2 хв читати
Білий дім перекрили, а Конгрес США евакуювали через можливе порушення повітряного простору

Територія Білого дому була перекрита, а Конгрес США евакуйований через можливе порушення повітряного простору, повідомляють американські ЗМІ.

"Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) направило вертольоти берегової охорони США для проведення розслідування", - йдеться в повідомленні командування.

Зазначається, що початкові оцінки показали, що "крапля" на екрані радара була несанкціонованим повітряним судном, котре порушує повітряний простір, що призвело до короткочасного закриття території Білого дому і Капітолію.

Вертольоти берегової охорони США, які прибули на перехоплення, не виявили загрози, яка вимагає подальших дій, що спонукало правоохоронні органи шукати на землі можливий безпілотник, сказав представник Міноборони телеканалу CNN.

Наразі, за даними співрозмовника, аналізуються три можливі причини інциденту: птахи, атмосферна аномалія або безпілотник.

Співрозмовник в поліції Капітолію також сказав, що "досі невідомо", що відбулося, крім того, що на радарі був "великий згусток чогось, що повільно рухається", що викликало занепокоєння.

Два джерела в поліції Капітолію повідомили CNN, що літаючий об'єкт, можливо, був просто зграєю птахів, враховуючи, як повільно він рухався і як він з'явився на радарі, а потім розсіявся.

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) також не побачило ніяких літаків на своєму радарі.

Крім того, згідно з аудіозапису розмови пілотів, задіяних в операції, один з них повідомив, що бачив зграю птахів.

Прес-секретар поліції Капітолію США Єва Малецьки заявила у вівторок, що "доступ до будівель комплексу Капітолію був обмежений на короткий час" і робота Конгресу відновилася через 45 хвилин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА