16:50 09.12.2019

Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус"

2 хв читати

Фільми "Джокер" Тодда Філліпса та "Ірландець" Мартіна Скорсезе стануть конкурентами премії "Золотий глобус" у категорії "Найкраща драма".

На "Найкращу драму" 77-ї премії "Золотий глобус" також претендують: "1917" Сема Мендеса, "Шлюбна історія" Ноа Баумбака та "Два Папи" Фернандо Феррейри Мейреллеса, оголосили організатори в понеділок.

У номінації "Найкраща комедія/мюзикл" представлені: "Одного разу в Голлівуді" Квентіна Тарантіно, "Рокетмен" Декстера Флетчера, "Дістати ножі" Раяна Джонсона, "Мене звуть Долемайт" Крейга Брюера і "Кролик Джоджо" Тайка Вайтіті.

За звання "Найкращого режисера" поборються: Пон Чжун Хо з фільмом "Паразити" (володар Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю), Квентін Тарантіно ("Одного разу в Голлівуді"), Мартін Скорсезе ("Ірландець"), Тодд Філліпс ("Джокер") і Сем Мендес ("1917").

У номінації "Найкращий драматичний актор" представлені: Хоакін Фенікс ("Джокер"), Крістіан Бейл ("Аутсайдери"), Антоніо Бандерас ("Біль і слава"), Адам Драйвер ("Шлюбні історії") і Джонатан Прайс ("Два Папи").

За нагороду в аналогічній жіночій номінації поборються: Скарлетт Йоганссон ("Шлюбні історії"), Шарліз Терон ("Скандал"), Рене Зеллвегер ("Джуді"), Сірша Ронан ("Маленькі жінки") та Синтія Еріво ("Гаррієт").

На звання найкращий актор у мюзиклі/комедії претендують: Леонардо ДіКапріо ("Одного разу в Голлівуді"), Деніел Крейг ("Дістати ножі"), Терон Егентон ("Рокетмен"), Роман Гріффін ("Кролик Джоджо") і Едді Мерфі ("Мене звуть Долемайт").

Найкращою комедійною актрисою може стати: Емма Томпсон ("Минулої ночі"), Кейт Бланшетт ("Де ти поділась, Бернадетт?"), Аквафін ("Прощання"), Ана Де Армас ("Дістати ножі") та Біні Фелдштейн ("Освіта").

У номінації "Найкращий іноземний фільм" представлені: "Паразити" Пон Чжун Хо, "Прощання" Лулу Ванга, "Біль і слава" Педро Альмодовара, "Портрет дівчини у вогні" Cелін С’ямми і "Знедолені" Ладж Лі.

"Золотий глобус" - американська премія, яку присуджує Голлівудська асоціація іноземної преси з 1944 року за роботи в кінофільмах і телевізійних картинах. "Золотий глобус" вручається щороку в січні за результатами голосування близько 90 міжнародних журналістів, які живуть у Голлівуді.

77-ма церемонія вручення нагород премії "Золотий глобус" відбудеться 5 січня 2020 року в Лос-Анджелесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА