11:09 15.12.2019

Плавдок зі списаним підводним човном затонув у Севастополі

2 хв читати
Плавдок зі списаним підводним човном затонув у Севастополі

Плавучий док зі списаним підводним човном затонув в одній із бухт Севастополя в ніч на неділю, повідомило агентству інформоване джерело.

"Сьогодні вночі в Південній бухті затонув плавдок ПД-16 зі списаним підводним човном Б-380", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, підводний човен вже сплив і перебуває на плаву. Співрозмовник агентства вважає, що причина затоплення - технічний стан доку.

Офіційного підтвердження інформації агентство поки що не має.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Південь" очевидці, з берега видно, що плавдок затонув не повністю, його верхня частина - кілька метрів - перебуває на поверхні. При цьому сам підводний човен має крен. До цього місця вже підійшов буксир, який встановлює огорожу. Розливу нафтопродуктів не спостерігається.

Великий плавучий док ПД-16 був закладений в 1938 році на Миколаївському суднобудівному заводі ім. 61-го комунара. Його призначення - доковий ремонт підводних човнів, есмінців, тральщиків, суден забезпечення з водотоннажністю до 5 тис. тонн. Плавдок стоїть у Севастополі з 1945 року.

У доці довгі роки розміщувався великий дизель-електричний підводний човен Б-380 - раніше "Горьковський комсомолець" проекту 641Б "Сом", спущений на воду в 1982 році.

Це друга НП з підводними човнами за тиждень. 12 грудня повідомлялося, що виведений зі складу Тихоокеанського флоту дизельний підводний човен частково затонув під час ранспортування на утилізацію в Приморському краї. Інцидент стався дорогою з Владивостока в Находку в місці, де глибина становить 47 метрів. При цьому довжина самої субмарини - 72 метри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

З 00:00 і протягом доби 16 травня в усій Україні діятимуть графіки погодинних відключень

"Укренерго" запровадило з 19:25 до 22:00 контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА