17:26 20.12.2019

Справу стосовно Мартиненка було передано до швейцарського суду під тиском його захисту - прес-служба екс-нардепа

2 хв читати
Справу стосовно Мартиненка було передано до швейцарського суду під тиском його захисту - прес-служба екс-нардепа

Справу, у якій фігурує колишній народний депутат України п'яти скликань Микола Мартиненко, прокурор передав до швейцарського суду під тиском і за наполяганням захисту самого Мартиненка, йдеться в заяві прес-служби екс-нардепа.

"Швейцарський прокурор Кьолі вів розслідування з серпня 2013 року, а у червні 2019 року офіційно оголосив про закінчення розслідування, проте відмовлявся передавати цю справу до суду... Причина проста: там немає доказів проти Миколи Мартиненка, тому швейцарському прокурору хотілося перекласти тягар доведення в суді на українські САП, НАБУ та український суд. Прокурор був змушений передати справу до швейцарського суду лише під тиском і за наполяганням захисту Миколи Мартиненка", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі екс-депутата зазначили, що сторона захисту тричі зверталася до Федеральної прокуратури Швейцарії письмово, проте прокурор Кьолі "продовжував ігнорувати вимоги захисту Мартиненка". Після цього у сторони захисту не залишилося іншої можливості домогтися передачі справи, крім офіційного звернення до Федерального кримінального суду з проханням забезпечити можливість доступу до правосуддя, скористатися яким Мартиненко не міг, з огляду на затягування процесу з боку прокурора. "Захист Мартиненка 18 жовтня 2019 року звернувся до Федерального кримінального суду Швейцарської Конфедерації з офіційною скаргою та проханням спонукати прокурора Кьолі до передання справи до суду", - йдеться в повідомленні.

Після чергового звернення захисту 14 листопада і офіційної вимоги Федерального кримінального суду від 21 жовтня до наказу повідомити сторону захисту до 4 листопада про передання справи до суду прокурор Кьолі офіційно відповів, що справу буде передано у грудні 2019 року. "Сьогодні, в останній робочий день перед Різдвяними та новорічними святами, тобто в останній можливий день грудня, прокурор Кьолі передав справу до суду", - зазначила прес-служба екс-депутата.

У повідомленні наголошується, що "не Мартиненко затягує розгляд справи, а всі учасники цього багаторічного цькування намагаються перенести один на одного відповідальність за витрачений час і бюджетні кошти і у Швейцарії, і в Україні".

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура Швейцарії (OAG) подала до Федерального кримінального суду обвинувальний акт проти Миколи Мартиненка і ще одного громадянина України, обвинувачуючи їх як членів злочинного угруповання у відмиванні майже EUR2,8 млн через швейцарську фінансову систему за обтяжливих обставин.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА