15:31 26.12.2019

НАБУ здійснює обшуки в Міністерстві інформполітики

2 хв читати
НАБУ здійснює обшуки в Міністерстві інформполітики

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) здійснюють обшук у приміщенні Міністерства інформаційної політики та ДП "Захист інформаційного простору", повідомив державний секретар Міністерства культури, молоді та спорту Артем Біденко.

"Сьогодні в Міністерстві інформаційної політики України та ДП "Захист інформаційного простору", підпорядкованому міністерству, відбуваються обшуки НАБУ. Обшуки проходять у рамках справи про тендер, проведений у 2018 році на суму 15 млн грн на просування України та бренда UkraineNOW на телеканалі CNN", - написав Біденко на сторінці у Facebook.

Він додав, що, за версією слідства, переможець тендера компанія CFC Consulting не розмістила реклами, незважаючи на наявність актів виконаних робіт від телеканалу CNN.

"МІП нема чого приховувати, ми максимально співпрацювали і співпрацюємо зі слідством, щоб якомога швидше зафіксувати висновки", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу керуючий партнер CFC Consulting Геннадій Курочка заявив, що такі дії НАБУ можуть свідчити про тиск на компанію, оскільки, за його словами, бюро не зверталося до CFC Consulting із вимогою надати документи, що підтверджують факт надання послуг і виконання договору з Міністерством інформполітики.

"НАБУ вирішило одразу застосувати крайній захід і провести обшук. Поки слідчі НАБУ зачитували текст постанови, ми за кілька хвилин підготували повний пакет документів, а саме договори, акти, рахунки-фактури про оплату послуг CNN та ефірні довідки від CNN, які підтверджують факт виконання послуг. Наше керівництво CNN у Парижі/Лондоні/Атланті до Нового року на різдвяних канікулах. Тож відповідь від нашого офісу буде вже після 2 січня", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Водночас він додав, що "дуже хочеться вірити, що це не чиєсь політичне замовлення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА