08:45 03.01.2020

Пелосі назвала вбивство іранського воєначальника провокаційним актом

1 хв читати
Пелосі назвала вбивство іранського воєначальника провокаційним актом

Ненсі Пелосі - спікер Палати представників Конгресу США - вважає, що вбивство за наказом президента Дональда Трампа командувача підрозділом "Кудс" іранського Корпусу вартових Ісламської революції Касема Сулеймані є провокаційним актом, який ставить під загрозу безпеку американських громадян.

"Вищим пріоритетом американських лідерів є захист американських життів та інтересів. Ми не можемо наражати на небезпеку життя американських військовослужбовців, дипломатів та інших осіб, через провокаційні і непропорційні дії", - йдеться в поширеній заяві Пелосі.

Вона додала, що "сьогоднішній авіаудар може спровокувати подальшу небезпечну ескалацію насильства".
За її словами, операція зі знищення Сулеймані була проведена "без консультацій з Конгресом".

Як повідомлялося, генерал Сулеймані загинув під час ракетного обстрілу міжнародного аеропорту Багдада. Операція з його знищення в Іраку була проведена американськими військовими за вказівкою президента Дональда Трампа, повідомив Пентагон.

"ЗС США відповідно до вказівки президента рішуче здійснили дії оборонного характеру, знищивши главу включеного до списку терористичних організацій підрозділу "Кудс" КВІР Касема Сулеймані на захист закордонного персоналу Сполучених Штатів", - йдеться в заяві американського військового відомства.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА