20:31 06.01.2020

Сенатори-демократи закликали Трампа розкрити обставини ліквідації Сулеймані

1 хв читати
Сенатори-демократи закликали Трампа розкрити обставини ліквідації Сулеймані

Лідер демократів в Сенаті США Чак Шумер і його однопартієць, заступник голови комітету у закордонних справах Сенату Роберт Менендес звернулися до президента США Дональда Трампа з проханням розсекретити обгрунтування проведення операції з усунення командувача іранським спецпідрозділом "Кудс" Касема Сулеймані.

"Ми пишемо вам, щоб попросити негайно і повністю розсекретити повідомлення про військові повноваження від 4 січня 2020 року. Ці повідомлення ви передали в Конгрес після військової операції США проти командувача силами "Кудс" Корпусу вартових Ісламської революції Касема Сулеймані", - йдеться в листі сенаторів, текст якого Шумер розмістив у своєму Твіттері.

Автори листа пояснюють, що пересічним американцям важливо знати, чому влада ухвалила дане рішення, а "повністю засекречене повідомлення не підходить для демократичного суспільства".

Адміністрація Трампа раніше в січні передала в Конгрес повідомлення. Однак майже вся інформація, що міститься в ньому, засекречена і не підлягає розголошенню.

Сулеймані загинув на початку січня під час американської спецоперації поблизу Багдада.

Майже всі конгресмени-республіканці підтримали рішення Трампа про усунення Сулеймані. Демократи, навпаки, вважали це серйозною помилкою.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА