15:18 08.01.2020

Sony несподівано представила прототип електромобіля на виставці в Лас-Вегасі

1 хв читати
Sony несподівано представила прототип електромобіля на виставці в Лас-Вегасі

Японський виробник електроніки Sony представив на міжнародній виставці споживчої електроніки CES у Лас-Вегасі прототип повноприводного чотиримісного седана з електродвигуном, що стало великим сюрпризом.

Електромобіль "відображає наш внесок у майбутнє мобільності й використовує безліч технологій", зазначив під час презентації голова компанії Кеніхіро Йосіда.

За словами журналістів, від Sony такого кроку ніхто не очікував, незважаючи на те, що компанія давно постачає деякі свої технології для виробництва електромобілів, зазначає Deutsche Welle.

Концепт-кар, що отримав назву Vision-S, розганяється до швидкості 100 кілометрів на годину за 4,8 секунди. Максимальна швидкість становить 240 км/год.

В автомобіль вбудовані 33 датчики, які контролюють те, що відбувається навколо й усередині машини. Вся отримана від них інформація зводиться в єдину картину. Sony називає це "технологією злиття сенсорів".

Програмне забезпечення використовує розробки в галузі штучного інтелекту та інші ноу-хау Sony, які компанія обіцяє постійно оновлювати та розвивати. Зв'язок з автомобілем підтримуватиметься за допомогою нового стандарту 5G.

Німецькими партнерами під час створення електрокара Sony стали компанії Bosch, ZF, Continental, Here і Benteler. Крім того, у Vision-S використовуються технології від австрійської Magna Steyr, канадської Blackberry, а також американських Nvidia і Qualcomm.

Невідомим залишилися запас ходу електромобіля від однієї зарядки й дата старту продажу. "Поки що про це зарано говорити", - заявив глава Sony.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА