19:12 09.01.2020

Дах Нотр-Даму слід зробити, як і раніше, дерев'яним - французькі архітектори

2 хв читати
Дах Нотр-Даму слід зробити, як і раніше, дерев'яним - французькі архітектори

Французькі архітектори вважають, що дах собору Паризької Богоматері необхідно реставрувати з використанням дерева, а не металу чи бетону, повідомили в четвер французькі ЗМІ.

"Найбільш сучасним та екологічним матеріалом на сьогодні є дерево", - заявив представник французької архітектурної організації Ерік Вірт.

"Собор простояв 800 років. Якби він був побудований з бетону чи сталі, його там уже не було б", - додав він.

Вірт зазначив, що дерев'яний дах, яким від початку був дах Нотр-Даму, гарантує цілісність собору.

Крім того, за словами Вірта, архітектори мають усю необхідну інформацію для того, щоб побудувати дах, ідентичний попередньому.

Архітектор наголосив, що під час пожежі у квітні 2019 року будівельний матеріал протримався б усього лише півгодини в разі, якби дах собору був зроблений зі сталі.

Великий канцлер Ордену Почесного легіону Жан-Луї Жоржелен, якого призначено відповідальним за реставрацію собору, у свою чергу, спростував повідомлення про те, що дах собору буде реставровано з деревних матеріалів, назвавши їх "тиском" з боку лісової промисловості.

Як зазначають французькі ЗМІ, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що пам'ятці архітектури XIII століття треба надати "сучасності".

Раніше цього року в міністерстві культури Франції заявляли, що відновлювальні роботи в соборі не почнуться до кінця наступного року.

Президент Франції Еммануель Макрон, у свою чергу, ставив завдання завершити реставрацію протягом наступних п'яти років, проте архітектори зазначають, що це малоймовірно.

Сильна пожежа сталася в соборі Паризької Богоматері 15 квітня. Пожежа розпочалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору у зв'язку з реставрацією.

Собору завдано значної шкоди: обрушилися шпиль будівлі і дах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА