08:22 12.01.2020

Троє харків'ян налагодили схему з привласнення квартир самотніх і померлих людей

2 хв читати
Троє харків'ян налагодили схему з привласнення квартир самотніх і померлих людей

Детективи слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області викрили групу, що займалася незаконним привласненням квартир.

"Протягом 2018-2019 років зазначені особи підробляли правовстановлюючі та інші документи, в результаті чого ставали незаконними власниками квартир різних осіб. Усього слідством встановлено причетність групи зловмисників до 5 епізодів злочинної діяльності", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Слідчі дії проводилися слідчими відділу з розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області в рамках кримінального провадження, відкритого в березні 2019 за ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Під час спецоперації із залученням спецпідрозділу КОРД проведено 8 одночасних обшуків у фігурантів, в результаті яких були вилучені підроблені договори дарування і купівлі-продажу квартир, довіреності, технічна документація, паспорти сторонніх осіб та копії таких паспортів, документи з підписом і почерком фігурантів тощо, а також 50 тис.грн.

За даними досудового слідства, схему налагодили троє людей - двоє чоловіків (35 і 52 роки) і жінка (70 років). Усім трьом оголосили про підозру. Київський райсуд Харкова взяв під варту чоловіків-підозрюваних з правом внесення застави (420 і 520 тис грн відповідно), а жінці - обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

На 5 квартир, які були незаконно привласнені групою, накладено арешт. Вирішується питання про накладення арешту на рахунки підозрюваних в банківських установах.

Крім того, слідство перевіряє на причетність до скоєння злочинів ще п'ятеро людей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА