08:31 12.01.2020

В Ірані день загибелі Сулеймані оголосили Всесвітнім днем ​​опору

1 хв читати
В Ірані день загибелі Сулеймані оголосили Всесвітнім днем ​​опору

Іранська влада оголосила день загибелі генерала Касема Сулеймані, убитого в ніч на 3 січня в результаті спецоперації США, Міжнародним днем ​​опору, повідомило агентство IRNA.

Указ про оголошення 3 січня Всесвітнім днем ​​опору (World Day of Resistance) в Ірані підписав президент республіки Хасан Рухані, повідомив секретар Верховної ради у справах культурної революції Саїд Реза Амелі. За його словами, іранська влада також заснувала міжнародну премію пам'яті жертв імені Сулеймані.

У ніч на 3 січня військові США усунули командувача силами спеціального призначення "Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Сулеймані, завдавши авіаудар по району аеропорту в Багдаді. Генерала ліквідували за особистим дорученням президента США Дональда Трампа. Пентагон пояснив це оборонними заходами, в Тегерані ж дії американських військових визнали актом міжнародного тероризму. У відповідь 8 січня Тегеран атакував бази США в Іраку. На тлі конфлікту Трамп заявив про посилення санкцій проти Ірану, які будуть діяти, "доки поведінка Тегерана не зміниться".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА