14:21 10.02.2020

СБУ передала лідерам меджлісу на затвердження список щодо обміну утримуваними особами з РФ - Джемілєв

2 хв читати
СБУ передала лідерам меджлісу на затвердження список щодо обміну утримуваними особами з РФ - Джемілєв

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України від партії "Європейська солідарність" Мустафа Джемілєв повідомив, що Служба безпеки України передала лідерам меджлісу на затвердження список осіб для обміну утримуваними особами з РФ.

"Нам СБУ передала весь цей список на затвердження. У нас є свої пріоритети, кого звільняти насамперед. Ми вважаємо, що спочатку мають вийти наші співвітчизники, які отримали в російських судах найбільші терміни - по 15-17 років, абсолютно дикі, за якусь літературу. Там є ті, хто сидить під домашнім арештом, підпискою про невиїзд - вони підлягають обміну вже в останню чергу, оскільки страждають набагато менше, ніж ті, хто сидить у таборах", - сказав Джемілєв в інтерв'ю інтернет-виданню "Радіо Свобода", оприлюдненому в понеділок.

Він наголосив, що триває процес, розглядається кожне прізвище. "Так чи інакше, коли весь наш обмінний запас буде вичерпано, ми будемо змушені вимагати звільнення наших людей, напевно, вже на іншій основі", - додав Джемілєв.

Як повідомлялося, 30 січня помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак повідомив, що українська сторона вже підготувала списки для нового обміну утримуваних осіб і з Російською Федерацією, і з окремими районами Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"На сьогодні трек з обміну, про який йшлося під час розмови Зеленського і Путіна телефоном 31 грудня, обробляється. Підготовлено списки і з обміну з Російською Федерацією, і з обміну з ОРДЛО", - сказав він на зустрічі з журналістами.

Єрмак зазначив, що список на обмін утримуваними особами з ОРДЛО 29 січня був переданий українською стороною на засіданні Тристоронньої контактної групи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА