18:28 12.02.2020

Українська сторона в ТКГ наполягає на необхідності виведення російських сил з Донбасу для початку політичного процесу

1 хв читати
Українська сторона в ТКГ наполягає на необхідності виведення російських сил з Донбасу для початку політичного процесу

 Українська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) продовжує наполягати на необхідності припинення вогню на Донбасі.

"У політичній підгрупі українська сторона акцентувала увагу на необхідності виконання резолюції ПАРЄ від 30 січня 2020 року, яка містить безпосередні вимоги на адресу РФ", - повідомила прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання.

Зокрема, йшлося про пункт 4.9, у якому наголошується на важливості повного виконання Росією Мінських угод, припинення військового вторгнення і підтримки незаконних збройних формувань на сході України.

"Наголошуємо: саме повне припинення вогню, виведення з Донбасу збройних формувань та військової техніки, відновлення контролю над кордоном є базовою передумовою для початку політичного процесу, в т.ч. виборів", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 30 січня Парламентська асамблея Ради Європи затвердила резолюцію, в якій закликала Російську Федерацію припинити військову агресію проти України та визнала РФ стороною Мінських домовленостей. ПАРЄ також вимагає від Росії припинити нелегальну анексію Криму та виконати всі резолюції, ухвалені у відповідь на агресію проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА