19:19 13.02.2020

Загороднюк позитивно оцінює домовленості про розведення у Гнутовому

2 хв читати
Загороднюк позитивно оцінює домовленості про розведення у Гнутовому

Міністр оборони України Андрій Загороднюк позитивно оцінює домовленості щодо узгодження розведення сил і засобів на ділянці в районі населеного пункту Гнутового (Донецька область).

"Ці домовленості були нещодавно. Це - одна з тих точок, які ми запропонували, за якими ми маємо домовитися, але, звісно, щоб це відбулося, спочатку повинна відбутися домовленість. Добре, що у нас є (домовленість) хоча б щодо однієї, далі подивимося", - сказав він у четвер у Брюсселі журналістам.

При цьому Загороднюк наголосив на важливості того, що усі точки, запропоновані для розведення, "не повинні погіршувати тактичної позиції наших сил".

"Також має бути чітка гуманітарна складова - це або перехід, або об'єкт критичної інфраструктури, який розташовується на лінії розведення і збереження якого є сенсом для розведення", - пояснив він.

Як повідомлялося раніше, 12 лютого на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську практично було погоджено розведення сил і засобів на ділянці в районі населеного пункту Гнутового (Донецька область). Решта ділянок очікують узгодження.

"Практично погоджено одну з ділянок розведення в районі н.п. Гнутового, яку раніше запропонувала українська сторона, триває робота над погодженням інших. Акцентовано увагу на необхідності забезпечення повного та всеосяжного режиму припинення вогню, який зараз порушується з боку НЗФ ОРДЛО", - повідомила прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА