10:50 24.03.2011

Кучма: Справа "Кольчуг" в Іраку - чистої води фальсифікація

2 хв читати

Звинувачення, висунені Україні щодо продажу Іраку систем ППО "Кольчуга", не підтвердилися, знову заявив другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма.

"Це, ви знаєте, нічого не підтвердилося", - сказав він журналістам у Києві в четвер перед відвідуванням Головного слідчого управління Генпрокуратури.

"Я хочу вам нагадати справу "Кольчуг" - це чистої води фальсифікація. Я не знаю, що там він (екс-майор Держохорони Микола Мельниченко - ІФ) підніс американцям, які плівки. Але, напевно, американцям на той час було вигідно перед початком операції (в Іраку - ІФ) також шукати ворога. І знайшли - у вигляді України. Але, ви знаєте, нічого не підтвердилося", - заявив Л.Кучма.

Як повідомлялося, М.Мельниченко оприлюднив свої плівки, що стосуються, зокрема, причетності вищих осіб держави до продажу в Ірак радарів "Кольчуга".

Інформація про те, що президент України Л.Кучма особисто санкціонував продаж Іраку систему стеження за літаками "Кольчуга" викликала кризу у відносинах Києва з Вашингтоном.

Адміністрація США оголосила про припинення економічної допомоги Україні за державною лінією на $54 млн і вирішила переглянути ввесь комплекс двосторонніх відносин.

Американська сторона офіційно заявила, що експертиза записів підтвердила їх автентичність у тому, що стосується схвалення постачань радарів.

"Кольчуга" - високоточний комплекс далекого виявлення та ідентифікації, а також визначення координат і маршрутів руху будь-яких цілей - на землі, на воді та в повітрі. У системі ППО станція фіксує зліт практично будь-яких літаків і здатна розпізнавати мету за радіолокаторами її збройових комплексів і систем пілотування з обгинанням рельєфу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА