08:25 22.02.2020

Поліція проситиме суд про арешт мінімум семи громадян за події в Нових Санжарах

2 хв читати
Поліція проситиме суд про арешт мінімум семи громадян за події в Нових Санжарах

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці будуть просити суд про арешт мінімум семи громадян, які брали участь у заворушеннях під час зіткнень з поліцією в Нових Санжарах Полтавської області через розміщення на карантин в санаторії Нацгвардії евакуйованих з Уханя українців і іноземців.

"Учора затримали багато людей, 24 людини одразу затримали. Затримали, потім відпустили, крім одного, тому що достатні підстави з'являться трохи пізніше, коли буде документальне підтвердження. Крім одного - того, хто розігнав "Ниву", будучи п'яним в драбадан, і направив цю "Ниву" на стрій нацгвардійців. Він за ст. 208 затриманий", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

За його словами, ще шестеро громадян найближчої доби отримають від поліції "підозри з пропозицією суду прямого арешту".

"Це ті, хто кинув тротуарну плитку в голову поліцейському, і він у важкому стані зараз перебуває в лікарні з перебитою головою, зламаними кістками. Це ті, хто кидав каміння в цей автобус. Це шалені люди, які кидають каміння в автобус з людьми, які знаходяться потенційно під карантином. Це ті, хто активно бився з поліцейськими, і перешкоджав їх нормальній роботі. Це ті, хто кричав: "Ми вас усіх спалимо". Ще там були крики, коли кричали на адресу іноземців, які з нами приїхали. І ще були заклики, і частина з них були п'яними закликами, а частина - тверезими", - пояснив Аваков.

Глава МВС наполягає на тому, щоб "ті, хто повів себе негідно, повівся злочинно, отримали покарання". "Таке покарання буде пред'явлено як мінімум ще шістьом нашим громадянам. І ми сподіваємося, що нас повністю підтримує тут і прокуратура, а рішення прийме суд", - зазначив він.

Аваков також підкреслив, що сам дав команду, щоб у поліції і Нацгвардії в Нових Санжарах не було засобів нападу. "Вони всі були без гумових палиць, хлопці були з голими руками і щитами. Для того щоб не виникло потім відчуттів, як деякі говорили, що "нас тут побили по-звірячому", - вказав він.

Міністр заявив, що серед протестувальників не було жодного постраждалого. "У нас є ситуація, коли одній жінці стало зле, і десять постраждалих поліцейських. Один з яких, ми думали, що він перебуває взагалі на межі життя вчора. Слава богу, обійшлося", - розповів він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА