21:00 09.03.2020

Глава ЄК задоволена координацією роботи з країнами ЄС в боротьбі проти Covid-19

2 хв читати
Глава ЄК задоволена координацією роботи з країнами ЄС в боротьбі проти Covid-19

Європейська комісія проводить щотижня наради високого рівня, щоб стежити за тим, які оперативні дії потрібні для попередження поширення коронавірусу, повідомила голова ЄК Урсула фон дер Ляєн.

"Я констатую з великим задоволенням, що на місцях вдаються до процедур, що є чудовий зв'язок, чудовий аналіз заходів, які повинні бути прийняті", - сказала глава ЄК у понеділок в Брюсселі на прес-конференції з нагоди перших 100 днів роботи на чолі Єврокомісії.

"Не всі рішення, прийняті в державах-членах, ідентичні. Це зрозуміло. Але зв'язок і координація між 27 державами-членами та між цими країнами і комісією тепер функціонує ефективним чином і без перешкод", - заявила голова ЄК.

На питання про вдосконалення заходів реагування, зокрема, обліку кризи коронавірусу в довгостроковому бюджеті ЄС на 2021-2027 роки, фон дер Ляєн відповіла, що важко передбачити, якою виявиться нова криза. "Завдання для нас у комісії бути завжди готовими, реагувати за допомогою добре відпрацьованих моделей, і коронавірус - типовий приклад цього. Ми використовували моделі, які існували для інших криз. Ми об'єднали їх для реакції. Але сьогодні ми не знаємо, якою буде наступна криза", - пояснила глава Єврокомісії.

Відповідаючи на питання, якими податковими та бюджетними заходами Єврокомісія долатиме економічні наслідки епідемії коронавірусу, що загрожує рецесією, вона сказала, що ЄК перебуває в постійному контакті з владою держав-членів, представниками промисловості та іншими партнерами.

"Що стосується макроекономічної сторони, я перебуваю в тісному контакті з (головою Європейського центрального банку - ІФ) Крістін Лагард. Ми готуємо нараду міністрів фінансів, яка відбудеться наступного тижня. Вони обговорять ситуацію і можливі дії на рівні Європейського союзу", - повідомила фон дер Ляєн.

За її словами, вивчаються можливості застосування в умовах гнучкого підходу до вимог бюджетної дисципліни, вивчаються можливі перспективи дій в надзвичайних обставинах. "Звичайно, є також координація реакції і дій на всіх рівнях", - пояснила голова Єврокомісії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА