15:19 25.03.2020

Поліція викрила зловмисників, які розкрали понад 9 млн грн на махінаціях із будівництвом футбольних полів у Києві

1 хв читати
Поліція викрила зловмисників, які розкрали понад 9 млн грн на махінаціях із будівництвом футбольних полів у Києві

Правоохоронці в Києві викрили схему фінансових махінацій під час будівництва футбольних полів, яка завдала бюджету країни і Києва збитків на суму понад 9 млн грн, повідомляє Нацполіція.

"Слідчі Управління розслідування корупційних злочинів ГСУ Нацполіції спільно з прокурорами Офісу генерального прокурора викрили злочинну схему щодо розкрадання коштів, які були виділені у 2017 році на фінансування бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям", - йдеться в повідомленні, розміщеному в середу на сайті Нацполіції.

Зокрема, слідчі встановили, що закупівля штучного покриття для 66 столичних футбольних полів здійснювалася за завищеними цінами і лише у одного підприємства, що завдало шкоди у сумі 9,4 млн грн.

За інформацією Нацполіції, вартість штучного покриття для футбольних полів була навмисне завищена на 30%.

"За фактом заволодіння бюджетними коштами повідомлено про підозру керівнику підприємства - виробника штучного покриття для футбольних полів. Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Також поліцейські проводять комплекс заходів щодо встановлення всіх співучасників злочинної схеми", - зазначається в повідомленні.

Нацполіція інформує, що слідчі дії проводять за двома статтями Кримінального кодексу України - за ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА