21:25 26.03.2020

Венедіктова ратує за мобілізацію правоохоронної системи в зв'язку з коронавірусом

1 хв читати
Венедіктова ратує за мобілізацію правоохоронної системи в зв'язку з коронавірусом

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова ратує за мобілізацію в боротьбі зі злочинністю, а також повну мобілізацію правоохоронної системи в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції Covid 19, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"Спіймати хабарника за руку - недостатньо. Корупціонери повинні нести реальне покарання, яке відповідає тяжкості скоєних злочинів. Нам потрібно відстоювати адекватні розміри застав - ціна свободи не може буди мізерною в порівнянні з сумою неправомірної вигоди. Кількість засуджених до ув'язнення за злочини в сфері економіки з ознаками корупції надзвичайно низька, а повернення коштів державі - недостатньо. Ми нарешті повинні виявити і викорінити причини м'якої судової репресії щодо осіб, обвинувачених в економічних, службових злочинах, особливо, де збитки не відшкодовані. Очевидно, прокурори не завжди послідовно відстоюють свою позицію в частині міри покарання", - сказала Венедіктова.

Зокрема, вона закликала до повної мобілізації правоохоронної системи в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції Covid 19.

"Вірус, як і злочинність - непростий ворог, але ми повинні бути напоготові, щоб зупинити поширення і не дати ділкам зловживати цією складною ситуацією", - додала генпрокурор.

Також учасники наради обговорили стан захисту прав дітей. Ірина Венедіктова орієнтувала органи прокуратури на посилення ювенального напряму діяльності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА