15:48 01.04.2020

Уряд України планує протягом дня доопрацювати рішення про запровадження строго карантину для громадян старше ніж 60 років

2 хв читати
Уряд України планує протягом дня доопрацювати рішення про запровадження строго карантину для громадян старше ніж 60 років

Кабінет Міністрів України планує протягом доби доопрацювати зміни до постанови №211 щодо протидії розповсюдженню Covid-19 на території України в частині запровадження строго карантину для громадян старше ніж 60 років.

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я, відповідне рішення ухвалено з ініціативи міністра охорони здоров'я України Максима Степанова на засіданні Кабінету Міністрів України 1 квітня з доопрацюванням до 2 квітня.

Як повідомив під час засідання уряду в середу прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, запропоновані зміни містять важливі норми й вони мають бути виписані так, щоб не порушувати права людини.

Степанов зазначив, що проект змін до постанови №211 передбачає, зокрема, запровадження домашньої ізоляції і домашнього карантину для осіб старше ніж 60 років з обмеженням відвідування парків і зон відпочинку, громадського транспорту. Водночас зміни передбачатимуть перелік випадків, коли ці обмеження не застосовуються.

"Наші дії спрямовані на те, щоб максимально захистити українців від коронавірусу. Ми хочемо запровадити найефективнішу комбінацію профілактичних немедикаментозних заходів: домашня ізоляція, домашній карантин та соціальне дистанціювання осіб віком від 60 років", - сказав міністр.

Глава МОЗ додав, нова команда міністерства тісно співпрацює з усіма відомствами та органами влади, щоб протягом дня доопрацювати постанову і врахувати позиції всіх сторін. "Ми працюємо фактично в цілодобовому режимі, щоб у результаті вийти на якісний документ, який справді допоможе боротися з коронавірусом в Україні", - сказав Степанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА